Az egyesület története

2014. július 26-án alakult meg a Szombathelyi Futóklub Facebook közösségi csoport 18-20 fős létszámmal, azzal a céllal hogy egymással megosszuk edzéseinket, futásainkat, ezzel motiváljuk egymást, valamint hogy a versenyekre történő utazást könnyebben megszervezhessük.

2014 őszén egy parkerdei éjszakai futással kezdődtek el a közös futások, eleinte csak pár fővel, aztán ahogy a csoport létszáma növekedett, egyre többen csatlakoztak a közös futásokhoz. Emellett különböző szakmai előadások, élménybeszámolós esték is színesítették a csoport programjait, a közös futások mellett. Évente visszatérő, már rendszeres eseményeinken egyre nagyobb létszámban vesznek részt a csoport tagjai.

A Facebook csoport létszáma már meghaladta az 1000 főt, évente kb. 200-220 sportos program közül választhatnak a csoport tagjai.

2019. tavaszán 11 fővel döntöttünk a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület megalapítása mellett, hogy jogi keretet adjunk a csoportnak, minél több lehetőséget tudjunk nyújtani a szabadidős sportoláshoz a Szombathelyen és környékén élő amatőr sportolóknak. Célunk hogy a szabadidős sportolást minél szélesebb körben népszerűsítsük, elősegítve az egészséges életmódot. 

Amennyiben kedvet kaptál , hogy csatlakozz hozzánk,  egyetértesz és elfogadod alapszabályunkat és szívesen segítenél céljaink megvalósításában,  akkor a jelentkezési lap kitöltésével és eljuttatásával csatlakozhatsz egyesületünkhöz!